Prelekcja o historii deserów w Polsce z degustacją w Grodzisku

Grodzisk Maz.

Grodziskie Centrum Kultury zaprasza na słodkie spotkanie z cyklu „Spotkania z kuchnią i kulturą wiejską”. Tym razem prelekcja pod nazwą „Krótka historia deserów w Polsce.

Jak kiedyś wyglądały pączki? Co leczył cukier i kiedy stał się żywnością? Co słodkiego jadano w dawnych czasach?

O tym i innych ciekawostkach na temat deserów w Polsce będziecie mogli dowiedzieć się podczas prelekcji z cyklu „Spotkania z kuchnią i kulturą wiejską”. 18 kwietnia o godz. 18.00 w Dworku Adama Chełmońskiego w Adamowiźnie Katarzyna Mikulska opowie jakie słodycze jadano w Polsce. Po prelekcji zaplanowano słodką degustację.

Wstęp na wydarzenie jest bezpłatne.

Byłeś na koncercie i imprezie. Zrobiłeś fajne zdjęcie na pikniku. Nagrałeś ciekawy film na wystawie? Przesyłaj zdjęcia i informacje do redakcji WPR24.pl na adres e-mail: kontakt@wpr24.pl lub SMS i MMS pod nr tel. 600 924 925.