kultura

Polskie afrodyzjaki w cyklu „Spotkania z kuchnią i kulturą wiejską”

Polskie afrodyzjaki w cyklu „Spotkania z kuchnią i kulturą wiejską”

Autor artykułu: red. | 09 lipca 2024 21:00 |

0
Polskie afrodyzjaki w cyklu „Spotkania z kuchnią i kulturą wiejską” Grodzisk Maz.

11 lipca w Dworku Adama Chełmońskiego odbędzie się spotkanie z Katarzyną Mikulską z cyklu „Spotkania z kuchnią i kulturą wiejską”. Będzie mowa o afrodyzjakach i "roślinach miłośniczych".

Kuchnia polska skrywa wiele tajemnic. Możecie je odkryć podczas spotkań z cyklu „Spotkania z kuchnią i kulturą wiejską”, na które zaprasza Grodzisk Mazowiecki.

Najbliższe wydarzenie zaplanowano na 11 lipca, na godz. 18.30 w Dworku Adama Chełmońskiego w Adamowiźnie. Podczas spotkania Katarzyna Mikulska opowie o roślinach „miłośniczych”, czyli afrodyzjakach. W „Encyklopedii Staropolskiej” poświęcono im cały rozdział. Zygmunt Gloger pisał o poroście „Całuj mnie”, paproci, dziewięciorniku i innych – w tym także o najbardziej znanym lubczyku.

Podczas spotkania przewidziano degustację ciastek rozmarynowych.

Byłeś na koncercie i imprezie. Zrobiłeś fajne zdjęcie na pikniku. Nagrałeś ciekawy film na wystawie? Przesyłaj zdjęcia i informacje do redakcji WPR24.pl na adres e-mail: kontakt@wpr24.pl lub SMS i MMS pod nr tel. 600 924 925.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podobne artykuły

Reklama